perjantai 12. joulukuuta 2014

Puoli vuotta sitten/kesällä näytti tältä

Katselin meidän yhteisiä treenivideoita Maurin kanssa tässä vähän aikaa sitten, ja huomasin, etten ole laittanut niitä tänne. Niimpä päätin nyt tehdä pienen koostepostauksen meidän menosta keväällä. Huomaa selvästi, kuinka paljon sitä itse on tuosta puolesta vuodesta kehittynyt niin agilityssä kuin tokossakin. Noudossa olikin kevät ja kesä juurikin parasta aikaa treenata, ja kävin pariin otteeseen Mamin ja Maurin mukana hieman videoimassa treenejä. Niin vain se aika kuluu, ja muutoksia tapahtuu. Vaikka keväästä tuntuu olevan todella vähän aikaa, kehitystä vain tapahtuu huomaamatta niin supernopeasti. Mauri on koirana todella nopeasti oppiva ja rakastaa opetella kaikkea uutta. Välillä se tuntuukin tietävän jo kaiken, ja esittelee kuinka taitava onkaan...

Mutta kurkataampa ensin agilityyn puoli vuotta sitten! Keväällä tosiaan tapahtui se meidän treenien kannalta suurin muutoksemme, kun siirryttiin AST:hen. Talvi oltiin treenattu hallissa Veikkolassa ja sitten siirryttiinkin ihanille ulkokentälle, joka on seuran oma. Käytiin kesän aikana paljon omatoimisesti treenaamassa ja tekemässä kivoja ratoja sekä harjoiteltiin kontakteja ja loppukesästä keppejä. Kivoja videomateriaaleja sain haalittua kasaan, ja niistä sitten syntyi Maurin treeneistä matskua.

 

 

Tosiaan tehtiin oaljon kaikkea monipuolista ja Mauri pääsi myös kokeilemaan hyppytekniikkaharjoitusta. Sitä ei oltukaan ikinä ennen tehty, ja katsottiin siis miltä Maurin hypyn liikerata näyttää. Sitä voi harjoitella juurikin tuollaisella jumppasarjalla, ja lisäksi voi lisätä erilaisia vaikeusasteita, kuten nousevaa sarjaa. Keväällä oli renkaassa vielä opettelemista, kun Mauri tykkäsi vähän oikaista siitä sivuketjujen läpi. Pikkuhiljaa kumminkin lähti sujumaan, kun saatiin Maurille se hakeutuminen aina ympyrän läpi.

Tokossa sitten mentiinkin keväällä jo tokokokeeseen silloiseen AVO- luokkaan. Oli todella kuuma helteinen keli ja koirat saivatkin juoda paljon, että jaksaisivat. Maurin kumminkin sai motivoitua kivasti ennen suoritusta, ja koira teki iloisesti helteessä häntä heiluen. Kapulannouto-ongelmakin saatiin korjattua, kun tuli 10 suoritus nätisti vierelle. Lisäksi kesällä otin jo tavoitteen harjoitella voittajaluokkaa ja kaikenlaisia uusia asioita, koska Mauri oli jo varmasti kyllästynyt sen avoimen luokan hinkkaamiseen. Saatiin oikein kunnon tehotreenejä tehtyä!

 


On ihanaa kun Mauri on aina niin innolla mukana tekemisessä. Kun aloitettiin tokon treenaaminen ja käytiin alokasluokan kisoissa, varsinkin seuraamisessa meinasi koira jäädä jonnekkin metrin päähän taakse. Nykyisestä Maurista ei voi edes kuvitella sellaista, sillä se silmät innosta palaen pysyttelee siinä viereellä hakien usein kontaktia, mikä on tietenkin aivan mahtava juttu! Sitten vielä noudosta muutama videopätkä :)

 

Taitava noutaja toi hienosti kaikki Mamin käteen vauhdilla. Noudossa kesällä kokeiltiin taas taippareita, mutta Maurilla jostain syystä tulee siellä joku ramppikuume, joten vielä ainakaan ei olla läpi päästy. Mutta sitkeästi yrittämällä ehkä se joku päivä läpäisee taipparit ;). Kesän aikana treeneistä on videoitu paljon omalle youtube- kanavalleni. On ollut mukavan lämmintä ja valoisaa tietenkin myös, jolloin hyvää laatua on saanut, eikä ole pimeää ollut. Niimpä voit katsoa lisää meidän treenejä Mutatassu- kanavalta. Tästä pääset sinne!


~ Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti