Mauri pähkinänkuoressa

FI AVA TK1 BH Ainstainin Buuttaus Toimii "Mauri"
FI19796/11 | Syntynyt 16.2.2011
Kasvattaja: Hanna-Mari Kinnunen
Omistaja: Maria Sipilä 
Ohjaaja: Josefina Sipilä
Sukulaisuussuhteet:
- isä: FI MVA FI TVA Nauruparran Hulvaton Kamu                
- emä: Tollerbay Banjo Swing
- sisarukset: Ainstainin B-pentue
PRA-A (testattu 2/2017)
CEA-A
Lonkat A/A
Kyynärät O/O
Silmät kunnossa (peilattu 10/2017)
Harrastukset: nou, nome, toko (mm. Kennelliiton tokonuoret) ja agility (seura: AST)

Toko: TK1, VOI1, VOI-luokan paras Tokotolleri 2015 (Novascotiannoutajat ry), kilpailee EVL-luokassa

Kennelliiton Nuori Koirataituri 2016 Helsingin osakilpailun voittaja, Kennelliiton Nuori Koirataituri finaalin voittaja 2016

Agility (seura AST): Maxi 3lk, FI AVA, 1x SERT-H, Agilityn SM-kisat Lahti 2016, 
Nuorten agilityn SM-kisat 2016 Keminmaa, 3. sija, Agility Sport Team vuoden 2017 agilitykoirakko.

European Open Junior 2017 Luxembourg sijoitus 7/147.

Nou: NOU1

Näyttely: KÄY ERI


Mauri Kennelliiton KoiraNetissä:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI19796%2F11&R=312


Maurin luonne:

Mauri on iloinen, ystävällinen, maltillinen ja tasapainoinen tollerinalku. Siltä löytyy miellyttämisen halua, ja se tykkää seurata ihmisiä kuin hai laivaa. Mauri on todella nopea oppimaan uusia asioita ja istumaan se oppi ilman makupaloja. Se on myös melkoinen ahmatti.
-Maurin 12-vuotiaan ohjaajan kuvaus

Pieni lapsiperheen keskelle saapunut ahmatti, josta lopulta kasvoi suurisydäminen, aina parhaansa antava harrastuskoira. Elämäni koira. Koira, jonka kanssa yhteinen tie on ollut seikkailu ja kulmien takaa on löytynyt monia yllätyksiä. Opettavainen ja viisas kumppani, jonka kanssa uusiin harrastuksiin sukeltaminen on ollut avartava kokemus.

Kuusi vuotta sitten mustakuonoinen tollerinpallero ei voinut aavistaakaan, mitä kaikkea uutta ja jännittävää sillä oli edessä. Pieni riiviö pääsi treenaamaan tottelevaisuutta ja se sulautui vähitellen perheen arkeen sisään oikein mainiosti. Vuosien saatossa siitä tulikin tottelevainen ja helppo koira arkeen. Mauri on hiljainen ja osaa rentoutua kotona tassut kohti kattoa. Se ottaa elämän rennosti, mutta silmäkulmassa on aina pilke huumoria mukana. Mauri onkin eloisa ja täynnä iloa. Se näyttää tunteensa hyvin avoimesti ulospäin ja onkin hyvin ilmeikäs koira. Monissa kuvissa voi huomata, kuinka Mauri esittelee pepsodent-hymyään.

Persoonallisuutta koirassa riittää. Sen työmotivaatio on erittäin korkea ja Mauri tekee suurella moottorilla hommia. Sillä on aina asenne kohdallaan ja se on erittäin yritteliäs. Mauri kestää hyvin toistoja ja työskentelee lajeissaan tarkasti. Mauri tykkää tervehtiä vieraita ja onkin erittäin sosiaalinen koira. Se rakastaa rapsutuksia ja tykkää kiehnätä ihmisiä vasten. Sosiaalisuutta ja avoimuutta pidämmekin Maurissa yhtenä todella hyvänä ominaisuutena.

Vaikka tämä tolleri tykkää olla ihmisten kanssa, osaa se myös työskennellä omatoimisesti. Mauri lähtee hyvin ohjaajasta poispäin ja osaa tehdä omia ratkaisuja. Uimisesta tämä tolleri nauttii myös kovasti ja se onkin sitkeä uimari.

Maurin ollessa ensimmäinen koirani on se opettanut minulle aivan valtavasti. Sen kanssa kaikki on ollut uutta ja uusiin lajeihin on tutustuttu yhdessä. Parempaa koiraa en voisi kuvitella ensimmäisen koiran virkaan. Maurin kanssa on ennen kaikkea ollut turvallista harrastaa ja se antaa myös paljon anteeksi ja pyrkii paikkaamaan parhaansa mukaan ohjaajan virheitä. Maurilla on upea kyky olla hetkessä läsnä ja ottaa kontaktia ihmiseen. Sen kanssa on muotoutunut tiivis suhde, joka kantaa pitkälle.