torstai 25. joulukuuta 2014

Talven agilitytreenit

Maurin kanssa ollaan tällä hetkellä siis agilityseurassa, AST:ssä. Meillä oli kesällä treenit joka keskiviikko seuran omalla hiekkakentällä, jossa pidetään myös kaikenlaisia kisoja ja epiksiä kesäisin. Kenttä oli kyllä ihanteellisen matkan päässä ja jopa päästiin Maurin kanssa sinne pyörällä ihan sujuvasti. Siinä tulikin samalla todella hyvä alkuverryttely, kun vähintään parikymmentä minuuttia sai koira hölkätä pyörän vieressä. Johan kunto myös kohenee! Kesätreeneissä kentällä saa kivasti myös käydä itsenäisesti, jota hyödynsimme Maurin kanssa muutamaan otteeseen. Se tulikin hyvin tarpeeseen, kun pääsi esimerkiksi kontakteja harjoittelemaan itsenäisesti. Mauri pääsikin siis kesän aikana paljon treenaamaan. Tässä postauksessa ajattelinkin kertoa teille vähän infoa siitä, miten me nyt talvikaudella treenataan ja mitä eroavaisuuksia löytyy hallin ja kentän väliltä.

Tällä hetkellä olemme viettäneet kaksi kesää agilityn parissa Maurin kanssa. AST:hen pääsy on vaikuttanut paljon meidän treenaamiseen, kun ensin oltiin saatu hyvä pohja Aino Pikkusaaren valmennuksista. Meille tämä lähellä oleva seura on ihanteellinen ja juuri sopiva. Tulevaa kesää odotetaan jo innolla, sillä seuran kentällä tosiaan on hyvät puitteet treenata ja lähiulkoilualue on suuri. Suuri etu onkin siinä, kun pääsee itsenäisesti lähtemään treenaamaan. Paljon tuli myös kesällä tehtyä seuran jäsenyyttä edellyttävää työtä ja olin kisatoimikuntana monessa kisassa. Se olikin vähän erilaista nähdä kilpailut järjestäjän näkökulmasta ja olla mukana auttamassa niiden pyörityksessä. Minä olin kesällä muun muassa ratahenkilökunnassa ja lähetin virassa. Tuli sitä jopa kuulutettuakin pariin otteeseen!
Mutta siis, mitä nyt talvella sitten tulee tapahtumaan? Kenttähän on laitettu jo talvikuntoon, joten seura on vuokrannut halleja talvikauden treenejä varten. Jokainen jäsen on voinut ostaa talvivuoroja ja myös itsenäisiä vuoroja on tarjolla. Me Maurin kanssa tottakai halutaan treenata myös talvella, joten liityttiin mukaan talvitreeneihin. Otettiin täksi talveksi Masalan hallilta torstaisin treenivuoro, jossa on kouluttajat. Saadaan sitten apua esimerkiksi meidän keppien tekoon ja voin kehittyä paremmaksi ohjaajaksi valvovan silmän alla. Hallissa ollaan pikkupuolella, ja halli on aivan upouusi. Mutta miten sitten talvitreenit eroavat kesän treeneistä kentällä?

Itse tykkään enemmän treenata kesällä ihanan aurinkoisessa säässä raikkaassa ulkoilmassa. Mutta odotan innolla silti, mitä kaikkea saadaan tämän talven aikana aikaan. Meillä itseasiassa matkasta ei niinkään löydy eroavaisuuksia, sillä halli on melkeinpä yhtä lähellä kuin kenttäkin. Siitä ollaankin ihan superiloisia, että matka ei ole pitkä. Aiempana vuonna meillä olikin vähän pidempi matka Juvanmalmille. Kentällä bonuksena oli kyllä se itsenäinen treenaus, sillä hallilta sitten pitäisi ostaa erikseen omatoimitreenivuoro. Hallilla kumminkin on aivan ihana uusi tekonurmi ja estekalusteet. Lämmitetty sisähalli on toki myös talven pakkasilla ihana treenipaikka ja sisällä pärjää jopa t-paidassa ihan hyvin. Tuulisina ja kylminä kesän päivinä voi jopa tulla ikävä hallia.

                                                                      linkki videoon

Kaikenkaikkiaan ollaan todella tyytyväisiä meidän tämän hetkiseen agilitytreenaamiseen. Maurin kanssa on tähtäimenä tavoitteellisesti kisaaminen, eikä nykyinen seura voisi olla parempi paikka sen tavoitteen saavuttamiseksi. Maurin kanssa kun saadaan talven aikana koko paketti kasaan, niin hyvä siitä tulee ja sitten päästään kisakentille. Nyt siis treenit jatkuvat normaalisti joka viikko torstaisin koko talven ajan. Katsotaan jos kuvataan enemmänkin meidän treenausta, niin pääsette seurailemaan miten meillä sujuu. Pieniä radanpätkiä ja muuta materiaalia myös tulee aika ajoittain Maurin facebook- sivuille, joten sieltäkin voitte seurata meidän tekemisiämme. Maurin facebook- sivut ovat nimeltään: Tolleri Mauri.

~ josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti