lauantai 27. joulukuuta 2014

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Näin toivottaa Mauri! Nyt, kun blogiakin on saatu päivitettyä ajantasalle, voin kertoa Maurin touhuntäytteisestä viimeviikosta. Nimittäin juuri alkaneen joululoman sekä jouluaaton kunniaksi saatiin tänne etelä- Suomeenkin valkoinen lumipeite. Arvatkaas kuka oli innoissaan nuuskimassa hajujen perään ja entistä energisempi? Oikein arvattu, meidän koiramme oli yhtä innoissaan ellei jopa paljon innokkaampi lumen tulon suhteen. Mauri on syntynyt lopputalvesta, ja muistamme vieläkin kuinka riippuvainen tuo pentu oli lumesta. Kun lumi kevään mittaan alkoi sulaa pois, etsi meidän pieni tollo hädissään viimeisiä lumikökkärepaikkoja tarpeiden tekoa varten. Ja tassullakaan ei siihen kummalliseen maankamaraan astuttu moneen viikkoon ilman turvallista valkoista pehmopeitettä tassujen alla. Niinpä Mauri on oikea talvikoira, ja se rakastaa peuhata lumihangessa. Varsinkin kun lumesta saa muotoiltua niitä iki-ihania lumipalloja, joita voi sitten nappailla suuhun ja hotkaista.

Mutta niin, viime viikolla meillä oli tosiaan jouluvalmisteluja ja sitten olikin pyhäpäivät käsillä. Päivä ennen aattoa tulikin ihan kunnon lumipeite, ja käytiin Maurin kanssa riemuitsemassa lumesta ja otettiin muutamia hauskoja kuvia koirapuistosta. Koirahan nautti täysin siemauksin, kun sai juosta niin lujaa kuin tassuista pääsi ja iskeä tyttöjä ;). Ennen jouluaattoa käytiinkin koirapuistossa pari päivää peräkkäin päivälenkin yhteydessä, ja Mauri sai purkaa energiaa hyvin. Ei ollakaan käyty siellä melkeinpä ikinä, mutta välillä tekee ihan hyvää koirankin päästä lajitovereiden kanssa leikkimään.

Joulu vietettiinkin sitten ihan rauhallisissa merkeissä perheen kanssa. Kun on vuoro avata paketteja, vaatii koira tietenkin omat pakettinsa, sillä Mauri on aivan innoissaan repimässä jokaisen lahjapaperin auki minkä vain näkee. Tänä jouluna sai koira kaksi aivan ihanaa lelua, jotka ovat olleet käytössä jatkuvasti ihan tähän päiväänkin asti. Lisäksi yhdestä paketista paljastui kaksi possunkorvaa, jotka Mauri hotkaisi ennätysvauhtia suihinsa. Naurettiinkin, kuinka Mauri on kuin pienen pieni lapsi, se haluaa heti päästä kokeilemaan uusia leluja ja niistä tuleekin heti lempiasioita vähäksi aikaa. Myös tarkkana sai olla kinkun ja lohen kanssa, ettei ne kadonneet parempiin suihin.

Käytiin tapaninpäivänä aamusta lähimetsässä ottamassa jouluisia kuvia, kun sitä hankeakin oli jo ihan kivasti muodostunut. Mauri nautti täysin siemauksin ja kiikutti tonttulakkiakin ympäriinsä. Tonttulakki itseasiassa on tarkoitettu hevosen päähän, mutta ajoi tarkoituksensa oikein hyvin myös Maurin kanssa. Tosin oli se vaan niin kivaa kiikuttaa tonttulakkia ympäriinsä kantaen ja ravistellen sitä. Mauri on todella kuvauksellinen koira ja kun sen asettaa istumaan tonttulakki päässä, joissain kuvissa Mauri näytti ihan totiselta, että "minähän hoidan tämän homman hyvin ja nopeasti alta pois". Se tykkää poseerata kameran edessä, mutta saattaa välillä kyllästyä touhuun ja keksiä omaa kivaa. Vauhdikkaista spurttikuvista aina edustaviin tonttukoirakuviin saatiin siis otettua. Tässä siis paljon hauskoja otoksia ilmeekkäästä Maurista:
Maurilla tulee varmasti olemaan riemuntäytteinen talvi täynnä lumisia puuhia ja hauskoja hetkiä. Uusi vuosi vietetään näillä näkymin ihan kotinurkilla, ja startataan ensi vuoden puolella taas treenaus oikein kunnolla. Maurin joululoma on ollut mukavaa kotona löhöämistä, ja katsotaanpas miten koira suoriutuu huomisesta haasteesta, kun riennetään agilitykisoihin näyttämään taitomme ykkösluokan radoilla! :D

~ Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti