tiistai 30. joulukuuta 2014

Ekat ykkösluokan kisat!

Moikka! Niin kuin edellisen postauksen lopussa mainitsinkin, oli minulla eilen agilitykilpailut Maurin kanssa. Ajettiin melko aikaisin aamulla Lahteen asti hallikisoihin, ja tosiaan oltiin otettu meille kaksi starttia. Meille nuo kisat olivatkin erityisen jännittävät sen takia, koska ne olivat ensimmäiset viralliset agilitykilpailut ja ensimmäiset ykkösluokan kisat Maurin kanssa. Ei voisi olla parempaa päätöstä vuodelle, kuin avata ovet ykkösluokkaan. Sunnuntaiaamuna ei siis ollut liikenteessä melkein ketään muuta, kuin me hullut kisaajat :D. Paikanpäällä olikin vielä kisaradoilla viimeisiä medikoiria, ja oltiin kerrankin tultu hyvissä ajoin kisapaikalle. Siinä sitten kaikessa rauhassa ilmoittauduttiin ja ostettiin meille ikioma kilpailukirja.

Ennen tuomarin mittausta käytiin koiran kanssa vähän pidempi lenkki, jossa sai tehdä tarpeensa alta pois. Tuomarin mittauksessa ei sitten paljoa tarvinnut mittailla, kun tuomari totesi vain että ilmiselvä maxihan siinä seisoo. Meillä oli kisoissa Maurille oma kangashäkki mukana, joten se sai olla kivasti omassa rauhassa siellä ja päästiin seuraamaan kisoja myös vapain käsin. Meidän lähtönumeromme oli 163 joten olimme siinä keskivaiheilla lähtemässä. Rataantutustuminen otettiin kahdessa erässä, ja olin jälkimmäisessä. Ensimmäinen rata tuntui todella helpolta, ja löysin joka kohtaan meille hyvän vaihtoehdon, miten suorittaisimme. Eniten ehkä radassa jännittikin ne kepit, että miten Mauri osaisi tehdä ne osana rataa. Katsoessani muiden ratoja, huomasin radalta löytyvän muutamia kohtia, joissa sitten saisi olla tarkkana. Kun jäljellä oli kolme koiraa ennen meitä, otin Maurin valmiiksi.


Pian huomasinkin jo käveleväni lähtöasemiin. Pikkuhiljaa irroittelin remmin ja olin jo kuulevinani lähtövihellyksen. Tuomari näytti olevan valmis siinä astellessaan joten menin kahden esteen taakse ja odotin siinä tovin. Kun otin Maurin ensimmäisten esteiden yli, huomasin yhtäkkiä että tuomari vihelsi vasta jälkeenpäin pilliin. Niinpä siitä tuli hylätty heti alkuun, mutta päätin olla välittämättä siitä ja viilettää radan loppuun asti täysiä. Mauri juoksikin hienon nopeasti ja kun oli keppien vuoro, rauhoitin mahdollisimman paljon tilannetta ja lähetin Maurin tarkasti kepeille. Poikahan pujotteli ne kuin vanha konkari ja jatkoin rataa iloisena loppua kohden. Vielä näytti jopa ihan nollaradalta, mutta sitten kolmanneksi viimeisen esteen jälkeen oli ihan siinä edessä toinen este houkuttimena, jonka Mauri sitten käväisi hyppäämässä. Mutta ihan mahtava rata, joka selvittiin kunnialla loppuun. Vaikka tuomari vihelsikin jotenkin kauhean myöhään, olin aivan supertyytyväinen koiraan joka teki kaiken innokkaasti ja supertaitavasti loppuun asti!

Kun pahimmat jännitykset saatiin hetkeksi laannutettua, katsottiin hyvillä mielin loppupään koirakoita ennen seuraavaan rataan tutustumista. Seuraavassa radassa olikin enemmän kohtia, joissa oli muita esteitä houkuttimena. Monet koirat karkasivatkin helposti vaikka putkeen tai lähiesteelle, jos ohjaaja ei ollut tarkkana. Toisella radalla lähdettiin lähtömerkin saatuamme hyvin matkaan ja yli puolet radasta oli jo suoritettu kun mentiin kepeille. Tälläkin kertaa Mauri otti hienosti ensimmäisen välin ja lähti innoissaan pujottelemaan. Kepeissä kumminkin taisi yksi ajatusvirhe sattua, kun koira harppasi yhden kepinvälin. Itse en tajunnut lähteä tekemään keppejä uudelleen vaan jatkettiin vauhdikkaasti seuraavalle esteelle, jossa pakka sitten vähän hajosikin. Koira pääsi puomilla sen verran paljon innostumaan että hyppäsi alakontaktin yli innoissaan ja jatkoi sitten omaa reittiään yhden hypyn liikaa. Noh, virheitä tuli enemmän, mutta niistäkin sitten oppii.

                                                                 linkki videoon

Kokonaisuudessaan todella hyvät ensimmäiset kisat meille. Vaikka kotiin napattiin tulokseksi kaksi hylättyä, oli Mauri kumminkin suoriutunut radasta hyvin ja nyt ainakin näimme sen, että kykenemme kisaamaan jo ihan hyvin ykkösissä. Vielä pitää kasvattaa rutiinia kepeillä sekä kontakteilla ja harjoitella sitä sun tätä, mutta ei hassummin. Mauri teki parhaansa ja se riitti oikein hyvin meille.

~ Josku

2 kommenttia:

  1. Olisko sulla mitään hyvii vinkkei millä alottaisin agilityn harjoittelun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos koirasi ja sinä olette vasta aloittamassa harrastuksen, kannattaa teidän tutustua tähän lajiin menemällä joillekkin kursseille. Monet seurat ja järjestöt pitävät pentukursseja, alkeiskursseja ja muita erilaisia lajikohtaisia kursseja. Oma rotukoirayhdistys voisi esimerkiksi järjestää kursseja ja meidänkin oma seura AST järjestää kesällä kursseja. Facebookista voit seurata erilaisia ryhmiä ja katsoa mistä löytäisit sinulle ja koirallesi sopivan kurssin :).

      Poista