lauantai 31. tammikuuta 2015

Pyörähdys epiksissä

Moikka, päätin kertoa meidän epävirallisista kisoista parin viikon takaa. Kuulin kisoista muutama tunti ennen niiden alkua, ja päätin hetken mielijohteesta tarttua tilaisuuteen ja käydä pyörähtämässä ottamassa tällä kertaa kunnon treenin kannalta. Viimeksi oltiin paahdettu menemään ja unohdin korjata kontakteja, mutta tällä kertaa päätin tiukasti, että jatkettaisiin rataa vasta sitten kun Mauri olisi siinä kontaktilla. Lähdettiin ajamaan suoraan ratsastuksestani ja pelättiin vähän, ettei kerettäisi ollenkaan. Paikanpäällä oli kumminkin menossa vasta minimöllit, joten meillä oli runsaasti aikaa! Otettiin Maurille yhteensä neljä starttia, joista kaksi oli mölleissä ja kaksi kisaavissa. Päästäisiin näin treenaamaan keppejä kontaktien lisäksi.

Melko pitkän odotuksen jälkeen oli lämmittelyn jälkeen meidän aika mennä radalle. Radankävelyssä oli rata tuntunut aika helpolta, mutta itselläni tuli yhdelle esteelle huono ohjaus, jolloin Mauri meni sen väärältä puolelta. Jatkettiin siitä sitten rataa ja päätin palkata viimeiselle puomin kontaktille, koska rata oli hyvä ensimmäinen harjoitusrata. Vedettiinkin sitten toinen möllirata paremmin ja siitä tuli virheinä ylösmenokontakti ja viimeinen este putosi. Myöhemmin huomattiin, että maximölleissä sijoituttiin starteissa 6/30 sijalle, mistä sai olla ylpeä! Saatiin kaikki radat videolle, joten voitte siitä nähdä paremmin suoritukset.

                                                                     linkki videoon

Illan viimeiseksi oli maxikilpailevat. Kisat olivat venyneet jo niin paljon, että taidettiin startata siinä puoli kahdentoista maissa. Kilpailevien radassa olikin jo enemmän haasteita, varsinkin kun kepit olivat asetettu sillä tavalla, että parhaiten pääsisi kun ohjaaja on vasemmalla puolella. Maurinhan kanssa ei olla vasenta puolta niin paljoa treenattu ja oikealta se menee paremmin, joten oli pakko mennä sieltä vähän ahtaamman kautta sitten. Kepeillä kumminkin tuli eniten ongelmia, mutta aikamme yritettyämme sitten saatiin ne läpi. Kontaktit meni hyvin, tosin hyvin vähälle treenille jäänyt keinu olikin yllätyksenä lentokeinu ekan kerran. Sitten annoin Maurille selvän muistutuskäskyn, ettei ryntäisi keinua toista kertaa täyttä vauhtia.

Kaksi rataa kilpailevissa sujuivat ihan hyvin ja saatiin ainakin tosi hyvää treeniä alle. Epikset ovat hyvä paikka treenata, ja käytettiin aika hyväksi. Nyt on treeneissäkin sujunut jo tosi hyvin ja taas ollaan edistytty. Katotaan miten selviydytää seuraavissa epiksissä.

~ Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti