maanantai 12. tammikuuta 2015

Pakkastreenailua + mageita kuvia!

Maurin kanssa mentiin pitkästä aikaa kunnon yhteisiin treeneihin tiistaina ennen koulujen alkua. Luvassa oli oikein kunnon pakkastreenit, sillä mittari vaihteli noin -14 ja -12 välillä. Pidettiin paikallamakuut todella lyhyenä ja ihan vain käytiin auton takana piilossa. Maurin kanssa halusin erityisesti harjoitella kehään tuloa vapaana seuraten. Muut koirat ovat niin ihania, että Maurin keskittyminen minuun on vaakalaudalla ja sitä on vaikea seuruuttaa vapaana kehään. Tänään meni seuraaminen hyvin, kun muistin olla koko ajan tarkkana puuttumaan, jos koira yrittäisi livistää takavasemmalle. Muutaman kerran sainkin sanoa napakasti, mutta päästiin ihan kivasti sinne riviin sitten. Käskettiin koirat yksitellen maahan ja yksitellen istumaan. Maurilla on ollut pitkän paikallamakuun jälkeen vaikea jaksaa raahautua takaisin istumaan, vaikka joskus alokasluokassa se suorahtaan ponnahti ylös. Niinpä ennen omaa vuoroani käskeä koiraa virittelin mauria vähän koukistellen polvia ja luomalla jännitystä koiraan. Ihan kivasti se sieltä nousi, vaikka vieläkin nopeampi saisi olla. Pitääkin nyt harjoitella sitä nousemista pitkän makuun jälkeen.

Paikallamakuun jälkeen jakauduttiin treenipareihin ja minä aloitin Maurin kanssa ensimmäisenä. Päätin ensimmäiseksi tehdä pidempää seuraamista häirittynä, mikä olisi Maurille hyvä ja haastava tehtävä. Liikkuri tömisytteli ja lapaset lensivät, yhden kerran meinasi Mauri todella lähteä lapasen perään, mutta muuten pysyi keksittyminen yllättävän hyvin. Noita häiriötreenejä olisi ihana saada lisää ja kennelliiton valmennusviikonloput ovat sen osalta oiva paikka saada sitä. Tehtiin vielä toinen pidempi seuraus, jonka jälkeen päätin palkata superpalkalla, eli sinisellä pikkupirulla. Mauri oli todella innoissaan ja hyvällä vireellä seuraamassa minua ja saatiin mielettömän kivoja pätkiä. Hieman oli muutamia perusasentoja vinona, niihin sitten seuraavaksi kiinnitetään huomiota. Lopuksi vielä yksi seuraamisesta istuminen kisamaisesti, mikä meni hyvin.
Päätin hyödyntää näissä treeneissä paikalle tuotua hyppyä, joten seuraavalla treenivuorollamme harjoiteltiin kapulanoutoa esteen yli hypäten. Mauri toi superisti kapulan vierelle, ja siitä lensi pikkupiru palkaksi. Koira kumminkin alkoi lällättelemään lelun kanssa, joten mentiin auton taakse ja lopulta sitten päästiin pienen tauon jälkeen jatkamaan treenejä. Tehtiin vielä kapulan kanssa pitoharjoitusta, koska Maurilla on tapana pureskella kapulaa. Pian se toikin tosi kivasti kapulaa sivulle ja piti sitä hyvällä otteella, vaikka vähän tökinkin kapulaa enkä heti ottanut pois.

Treenien jälkeen päätettiin hyvän ilman vuoksi lähteä oikein kunnon lenkille koko perheen voimin. Suunnattiin reitti rantaan, jossa oli todella kaunis talvinen sää ja aurinkokin paistoi. Sain aivan mielettömiä kuvia hyvällä järjestelmäkamerallani. Mauri pääsi myös juoksemaan pellolla frisbeen perässä pari kertaa ja ihasteltiin upeita maisemia. Voisin sanoa, että sillä kerralla tuli Maurista ehkä parhaimpia talvisia kuvia ikinä! Eihän tässä minnekkään ammattivalokuvaajille tarvitse mennä, kun kotoa löytyy kelpo välineet kuvien ottoon :D. Seuraavaksi saattekin ihastella niitä, joten eikun vain katselemaan otoksia:


Mikä on teidän mielestänne paras kuva noista? Mauri on kyllä mainio kuvauskohde, kun se osaa poseerata suoraan kameroille. Lumiset pakkaskelit ovat Maurin mielestä parhaimpia hetkiä, kun pääsee pitkälle lenkille ja pääsee juoksemaan.

~ Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti