sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Vähänkö taitava koira!

Moikka! Päätettiin lähteä viime viikolla tekemään kunnon treenit Maurin kanssa ja ajettiinkin autolla nurmikentälle. Kenttä oli hieman kohmeessa, mutta kelpo treenikunnossa. Sillä aikaa, kun mami pystytti meille ruudun vähän kauemmaksi, otin hieman seuraamista energian purkamiseksi. Mauri seurasi kivasti ja palkaksi lensi yksi lempileluista, pikkupiru! Oltiin otettu myös kamera mukaan, jotta saataisiin muutamia kivoja tokokuvia treeneistä. Kun ruutu oli pystytetty, aloitettiin treenamalla sitä. Päätettiin aluksi ottaa muutamia ruutuunlähetyksiä vähän kauemmalta matkalta, ja Mami kävi näyttämässä ruudun paikan. Ensimmäisellä kerralla haki Mauri paikkaa liian edestä, mutta uusintakerralla meni koira hyvälle paikalle ja palkka lensi. Mauri muistikin nopeasti oikean paikan ja otettiin koko liike niin, että Mauri pysyisi ruudussa eikä lähtisi sieltä ennen aikojaan. Saatiinkin hieno liike suoritettua, tosin loppuseuraus oli vinoa. Korjasin koiraa lopussa oikeaan paikkaan, sitä pitääkin seuraavaksi harjoitella, että seuraaminen ei menisi niin vinoksi. Mauri saattaa poikittaa myös sen takia, että se tietää, että palkka lentää pian oikeasta taskusta.

Päätettiin jättää ruudun harjoitteleminen hienoon onnistuneeseen suoritukseen. Olin erityisen tyytyväinen siihen, että Mauri juoksi suoraan oikealle paikalle ja kuunteli hyvin omia käskyjäni. Koira myös malttoi pysyä ruudussa, ja odottaa käskyäni. Jatkossa voisinkin sitten ottaa niitä seuraamiseen kutsumisia, että jätän koiran ruudun oikeaan paikkaan ja korjaan vinoa seuraamista.Seuraavaksi päätin tehdä vähän pidempää seuraamista ja katsoa, pysyykö Maurin keskittyminen hyvin minussa. Mauri oli aika kiihdyksissään äskeisestä lelulla palkkaamisesta, joten senkin takia otettiin rauhallista seuraamista hetken aikaa. Saatiin hienoja seuraamiskuvia, joista myös näin jälkeenpäin on hyvä katsoa, miten Mauri seuraa. Koko seuraamisen ajan Mauri seurasi todella iloisesti ja motivoituneesti. Katsekontaktikin pysyi hyvin ja koira jaksoi hyvin vähän pidemmänkin pätkän seurata tarkkaavaisena. Pitkän seuraamisen päätteeksi sai Mauri kivan lelupalkan. Huomaa, kuinka oikein sen silmissä syttyy innostus, kun kaivetaan lempilelu esille. Mauri on koirana hyvinkin lapsen tapainen. Se tykkää keksiä kaikenlaista omistajien pään menoksi, mutta voi että on ihanaa päästä kokeilemaan kaikenlaisia uusia asioita ja leluja.

Hui mikä monsteri! :D
Vaikka ulkona olikin kylmä, huolellisesti lämmitetyllä metallikapulalla pystyi hyvin tekemään metallinouto. Metskun kanssa Mauri teki ihan sairaan hienon suorituksen. Sillä on ollut vähän ongelmana se, että kapula on ollut niin ällöttävä, että sieltä on varovaisesti se tuotu hampaita tärisyttäen. Nyt kumminkin oli ihan eri meininki, sillä Mauri toi hienosti laukkavauhdilla metskun vierelle. Viimeiseksi tehtiin vielä metallinoudon perään tunnistusnouto. Tunnari tehtiin ihan kokeenomasesti, ja äiti toimi liikkurina. Mauri nappasi todella nopeasti oman suuhun koskematta vieraisiin ja toimitti sen iloisesti vierelle. Superkoira! Tunnarikin onnistui todella hienosti. Meillä oli todella hyvät treenit, päästiin treenaamaan montaa liikettä ja Mauri teki kaiken hyvällä asenteella ja motivaatiolla!
~ Josku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti