sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kesäfiilistelyä

Moikka pitkästä aikaa! Meillä on ollut touhuilun täytteinen kesä ja syksy. Ihan pian sataa jo ensilumikin, ja paikoitellen sitä onkin jo saatu ihailla vähän pohjoisemmassa. Nyt on kumminkin aika palata hieman taaksepäin fiilistelemään Maurin kesää ja ihania kesäkuvia. Tuntuu, että blogi meinaa jäädä vähemmälle kiireiden myötä, mutta olisi se kyllä hauska päivittää tätäkin useammin ajantasalle. Saa nähdä, jos tästä lähtisi Maurin blogi rullaamaan aktiivisemmin eteenpäin. Ainakin tällä hetkellä on niin paljon kerrottavaa meidän puuhailuista tännekin, että varmasti ideoita riittää, kun ihania kuvia ja videoitakin on tultu otettua.

Mutta siis, palataampa siis kesään ja kaikkeen silloin tapahtuneeseen. Kesällä Mauri pääsi mökkeilemään kaksi viikkoa maaseudun ja saariston rauhassa, ja kummallakin mökillä on tämä koira ihan elementissään! Mauri nimittäin rakastaa mökkeilyä, ja mitä tiheämpää pusikkoa, sen parempi. Mökillä myös on ihanaa, kun koira pääsee juoksentelemaan aivan villinä ja vapaana, sekä tietenkin uimaan rannasta. Saaressa tuli otettua upeita kuvia kameralla, kun aikaa riitti rentoutua ja kuvailla ihanan auringon lämmittäessä.

Mökkireissun varrella pääsi Mauri myös juoksemaan serkkujen koiran Ellin kanssa ♥


onnellinen koira
 Mökkeily on ehkä parasta aikaa Maurin kesässä. Silloin voi vaan nauttia mökin ihanista metsistä ja pusikoista. Voi käydä uimassa rannassa (odottaen kumminkin, että sinne veteen ilmestyy jotain haettavaa) ja ottaa aurinkoa laiturilla. Mauri nauttii auringon lämmöstä, ja usein makoilee laiturilla kyljellään silmät kiinni. Myös uiminen ihmisten kanssa on hauskaa, nimittäin nykyään Mauri pääseekin jo uimaan samaa aikaa välillä, sillä koira ei ole enää pää kolmantena jalkana syöksymässä veteen pelastamaan uimareita, vaan osaa jo rauhallisesti uida vieressä (kunhan uimari itse on Maurin kanssa rauhassa)

Vaikka mökkeily saattaakin olla laiskottelua ja lomailua ilman työntekoa, pääsi Mauri kumminkin myös vähän muutakin tekemään. Mökillä nimittäin on loistavat maastot noutamiseen Maurin kanssa. Niin vesinoutoa kaislikossa, kuin myös hakuruutua metsässä tuli tehtyä koiruuden kanssa, ja hienosti palautui damit Mamin käteen. Tehtiin noutoja siis mökillä ihan dameilla tällä kertaa, mutta tuli koiralla ihan kunnolla työtä, kun piilotettiin kauas Maurille damit ja sitkeästi se jaksoi ne hakea. Kaislikkonoudot ovatkin tulleet ihan perinteeksi tehdä mökillä, kun siihen on kaikki mahdollisuudet. Tiheästä kaislikosta löytyy kivasti haastetta!
Maurista on huomannut, että se on todella kuvauksellinen koira ja siitä saa aina vaikka minkämoisia kuvia. Joskus koira oikein poseeraa kameralle näyttäen parastaan. Voisi sanoa, että oikea linssilude tuo on! Kuvat tulee otettua minun järjestelmäkamerallani Canon EOS 600D ja on kyllä ollut hyvä kamera. Varsinkin kun pitkä putki on käytössä, tulee otettua todella tarkkoja ja hauskoja tilannekuvia. Välillä onkin vaikea valita monen kuvan valikoimasta niitä juuri parhaita kuvia! Tässä hauskoja ilmekuvia!
Kuvia katsellessa näin jälkikäteen tulee todella iloinen ja pirteä mieli. Tässähän ihan toivoo, että kesä tulisi mahdollisimman nopeasti uudestaan vastaan. Toisaalta talvella tulee varmasti myös hauskoja kuvia, ja olen päättänyt panostaa vieläkin enemmän Maurin kuvaamiseen. Siitä nimittäin on mahdollista saada niin loistavia kuvia, että odotellessa vain korkeaa kinosta ja lumisadetta ;).


~ Josku

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, tulee kesä ihan mieleen. Mullakin on tolleri ja sekin rakastaa mökkeilyä ja siellä uimista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Hauskaa, että samanlainen innokas uimari!

      Poista