lauantai 15. marraskuuta 2014

Agilityn hurmaa

Moikka! En muistakaan, että olisin ollenkaan mainunnut viimeisimpiä tietoja minun ja Maurin agilityssä kehittymisen suhteen. Olemme nimittäin tällä hetkellä jo seuraankin päästy, ja kesällä tuli startattua möllikisoja useaan otteeseen. Maurista on kuoriutunut todella nopea agilitykoira, jolla on mahiksia vaikka mihin, kunhan saamme vielä kepit ja kontaktin täysin hallintaan. Myös itse olen kehittynyt ohjaajana, kiitos huolellisen Aino Pikkusaaren valmennuksen. Opin viime vuoden aikana hyvin paljon itselleni hyödyllistä ohjausta, ja tällä hetkellä alkaakin vaikeammatkin radat jo sujumaan hyvin, kun on muistissa suuri määrä ohjauskuvioita ja variaatioita, mitä kaikkea kinkkisiin kohtiin voi keksiäkään.
Millä tavalla sitten löysimme tiemme seuraan? Tosiaan tällä hetkellä kuulumme AST (Agility Sport Team) nimiseen seuraan, josta lisätietoa löydät täältä. Keväällä 2014 löydettiin AST- seura tokokaverimme kautta. Silloin juuri oli seuralla koejäsenten haku käynnissä, ja lähetettiin sitten hakemus seuraan. Pian saatiinkin kutsu katselmukseen, jossa käytiin Maurin kanssa näyttämässä pieni radanpätkä. Rata sujui hyvin, ja meno varmasti näytti todella energiseltä ja iloiselta, kun Mauri täpinöissään suoritti esteitä. Katselmus meni siis hyvin, ja pari viikkoa sitten odottelimme hallituksen päätöstä.

Posiiviset uutiset kolahtivat sähköpostiin parin viikon päästä, meidät nimittäin oli Maurin kanssa hyväksytty kesän ajaksi koejäseneksi AST: hen. Meillä tuli suorittaa kesän aikana talkoovelvoite, johon kuului erilaisia kenttätalkoita ja kisatyöntekijänä olemista. Meillä oli myös treenejä viikottain AST:n kentällä ja myös omatoimisesti sai kentällä käydä pyörähtämässä. Kesällä tulikin otettua paljon agilityvideoita ja ihania kuvia Maurista.
Päästiin treenaamaan myös omatoimitreenien ansiosta keppejä ja kontakteja eteenpäin. Kepeissä tehtiinkin suuri harppaus eteenpäin, sillä vinokepeistä päästiinkin siirtymään jo ihan pystyssä oleviin keppeihin ja vieläpä kesän lopussa saatiin ne kokonaisuudessaan toiselta puolelta suoritettua. Nyt pitääkin saada ne vielä toimimaan toiselta puolelta, sillä vahingossa se jäi vähän vähemmälle toistonmäärälle. Kontakteissakin Mauri alkoi jo ymmärtämään idean, joten saatiin siinäkin hyvää treeniä tehtyä. Videoilta näkeekin paljon meidän menoamme ja nyt syksyllä, kun saimme tietää, että meidät on hyväksytty kokonaan AST:n jäseneksi, oltiin todella innoissamme.

Meillä on siis nyt seuran jäsenenä mainiot mahdollisuudet kehittyä lisää Maurin kanssa, ja en malta odottaa kisaratojen starttailua. Kun vain vielä viimeisetkin esteet saadaan sujumaan, se olisi mars ykkösluokkaan!

 
linkki videoon

linkki videoon


~ Josku

4 kommenttia:

 1. Oih, Maurihan on ihan mahtava agilitykoira! :)

  VastaaPoista
 2. Miten saisin oman koiran olemaan hiljaa agility radalla? Se ulisee koko ajan. Mulla on bordercollie uros♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maurikin päästää joskus innoissaan ulinaa, mun mielestä ei se kauheasti haittaa agilityssä, jos koira innoissaan ulisee. Tietenkin erilaisia keskittymistehtäviä ja rauhallisia harjoituksia voi tehdä :)

   Poista