torstai 16. huhtikuuta 2015

Aurinkoiset tokotreenit

Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja lähden kirjoittelemaan postausta tänne bloginkin puolelle. Minulla on nimittäin aivan superihania tokoilukuvia, jotka vain odottavat pääsyään tänne blogiin. Mutta ensiksikin, mitä meille kuuluu? Minun ja Maurin treenaaminen jatkuu niin agilityn kuin tokonkin osalta. Arkeen mahtuu kumminkin paljon löhöilypäiviä Maurin osalta, kun omistaja viipottaa ties missä menoissa. Silti yksissä tokokisoissa ollaan pyörähdetty, ja siitä olisi tarkoitus kirjoitella tännekkin heti kun mahdollista. Perjantaina tavataan Maurin kasvattaja pitkästä aikaa tokoilun merkeissä ja koitetaan ottaa ehkä jotain kivoja kuvia sieltä.

Yhtenä ihanan aurinkoisena päivänä päätin kumminkin pitää kunnon tokotreenailun ennen tulevia kisoja. Mukaan lähti kaverini kameran kanssa ja säkillinen treenivälineitä. Pyöräilimme koiran kanssa rannan läheisyyteen nurmikummulle, josta tulikin otettua mielettömiä tokokuvia. Kun niitä katselee näin jälkeenpäin, tekisi mieli taas oikeasti ottaa se kamera käteen pitkästä aikaa ja ottaa mestarikuvia. Kesällä sitten viimeistään! Kummulle kumminkin saavuttuamme minä aloitin treenit ja kaverini otti mukavan asennon korkeimmalla kohdalla.
Aloitimme treenit seuraamisella ja Mauri oli todella innoissaan tekemässä. Sitä sai kumminkin aika paljon korjailla, sillä koira edisti todella paljon. Se ei olisi malttanut pysyä oikeassa kohdassa vaan lähti edistämään ja pari kertaa myös poikittamaan. Korjasin Mauria alussa oikealle paikalle ja pikkuhiljaa löytyi parempaa seurausta, kun koira malttoi keskittyä. Pidin treenit melko kisamaisena ja otin pitkää seuraamista, tosin välillä korjasin Mauria. Sain myös kameran takaa liikkurin käskyjä, kun  tein kisamaisen seuraamisesta istumisen. Mauri jäi hyvin ja nopeasti istumaan. Joskus se on jäänyt kokeissa seisomaan.

Seuraamisesta Mauri sai pallopalkan ja hetken aikaa se sai juosta onnellisena narupallojen perässä. Pienen huilitauon jälkeen jatkettiin kisamaisella metallikapulanoudolla, joka meni ihan superisti. Mauri toi hyvällä vauhdilla metskun suoraan vierelle hienosti. Tein liikkeen kaksi kertaa, joista toisella kerralla pallo lensi heti koiran nostaessa kapulan ja juostessa kohti. Metallinoudot sujuivat siis oikein hyvin kisamaisesti.
Ruutua ei tuolla kerralla tehty, sillä olin tehnyt sitä melko äskettäin. Meillä oli kumminkin jäätelörasiallinen tunnistuskapuloita mukana, joten harjoiteltiin tunnaria. Laitoin vieraat kapulat riviin ja niiden taakse puskaan vein oman piiloon. Tunnari vähän epäonnistui, sillä Mauri ei lähtenyt nuuskimaan kunnolla, vaan tarjosi minulle sitten vääriä. Lopulta tein ihan yksinkertaisen oman piilotuksen ja Mauri haki sen hetken seikkailun jälkeen minulle. Huomasin, että tuo liike oli meillä todella nyt työn alla.

Loppujen lopuksi kumminkin ihanat treenit joissa tuli paljon hyviä suorituksia ja päästiin vetämään liikkeet melko kisanomaisesti läpi hyvin. Mauri oli innoissaan tekemässä ja nautti joka hetkestä aurinkoisella kummulla. Ihana oli myös saada mahtavia kuvia, kiitokset niistä siis Iirikselle. Treeneistä sitten pyöräiltiin vielä kotiinpäin ja kohti viikonlopun kisoja. Laitan tähän loppuun vielä kasan kuvia treeneistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti