sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kennelliiton tokonuorten kevätleiri

Tässä tietokoneen sopivasti aukaistuani ja koira vierellä makoillen tassut kohti taivasta, päätin nyt pinkaista tänne Maurin blogin puolelle. Kauhea kiire ja hoppu, tälläkin hetkellä pitäisi olla lukemassa siihen englannin kokeeseen, mutta valitsin tietokoneen vähän mielenkiintoisammaksi aktiviteetiksi. Siinä on suurimmat syyt miksen ole päivitellyt meidän koira-arkeamme, mutta kaikenlaista mielenkiintoista on ehtinyt tapahtua. Vuotuinen kevään tokonuorten leiri tuli ja meni, sekä nyt on tullut todella ahkerasti myös treenailtua tokoa sekä agilityä. Ihania tokokuvia ja kisamateriaalia on siis luvassa, kunhan kiireeltäni ehdin! Mutta nyt kerron meidän tottelevaisuudentäytteisestä viikonlopustamme.

Perjantaina se siis alkoi, ties monesko Kennelliiton tokonuorten kevätleiri. Leirille lähdettiin iloisin mielin, pääsisi nauttimaan viikonlopun hotellissa ja vain minuun ja koiraan kunnolla keskittyen. Viikonloppuna pääsisin oikeasti treenaamaan kunnolla enkä jäisi kiireisinä viikkoina vain jonain iltana että "jos tästä nyt parit kaukot vetäisi". Saavuttiin siis Maurin kanssa (viimeisinä tietenkin) koulutustilaan, johon pystytin meidän kangashäkkimme ja laitoin Maurin sinne. Iltapäivä alkoi luennolla koirien erilaisista vieteistä, jonka kautta pääsimmekin sopivasti aiheeseen "Koiran palkkaaminen lelulla". Saatiin hyviä neuvoja koiran oikeaan palkkaamiseen ja minkälaiset lelut ovat hyviä.Perjantaina ei yleensä vielä kauheasti treenailla, mutta pienet leikkituokiot koirien kanssa olivat kivoja. Pikkuhiljaa pakkasimme kamat ja siirryimme hotellille päin. Tällä kertaa ei minulla ollutkaan huonekaveria, mutta Mauri pääsi viettämään omaa aikaa ja sai vallata koko toisen sängyn itselleen. Hotelliaika sujui kaikenkaikkiaankin todella hyvin ja Mauri ei enää haukkunut niin paljon kuin joskus toisilla leireillä. Vieläkin sitä kauheaa vahtihaukkua kuului kun kävin aamupalalla tai illallisella, mutta muuten todella kivasti meni.

Lauantaina aloitin meidän yksilötreenit kapuloiden parissa. Koulutustilassa oli käytössä este, jota harvoin pääsee treenailemaan. Hyödynsinkin sitten sitä ja tein hyppynoudon. Maurilta ei nähty mitään kapulanlällättelyjä, vaan koira nouti kapulan innokkaalla asenteella viereen. Hyppynoudossa ei ollutkaan kauheasti sitten viilattavaa, Mauri teki hienosti. Piti vain itse muistaa kehua ensin rauhassa suullisesti, ennen kuin alettiin kaivelemaan leluja taskusta. Jatkettiin seuraavaksi metallikapulalla ja otettiinkin vähän erilainen metallikapula, joka oli pyörivä. Mauri haki tosi kivasti kapulan, mutta haluttiin siihen vielä lisää vauhtia, joten palkattiin heti kun koira oli nostanut kapulan.Meillä jäi ekassa treenissä vielä sen verran aikaa, että otettiin pätkiä seuraamista. Huomattiin, että Maurille oli seuraamiseen lähtö kaikista vaikein, ja sillä kesti ennen kuin koira otti kontaktia. Nopeita lähtöjä saatiinkin sitten kotiin harjoiteltavaksi. Saman päivän toisissa treeneissä lounaan jälkeen tehtiin sitten ohjattua noutoa, jota ei olla paljoa vielä treenattu. Tehtiin kapuloiden kanssa ensin niin, että vietiin pelkästään reunimmaiset. Vein Maurin merkille seisomaan ja käskin sen hakemaan jomman kumman kapulan. Mauri toi todella kivasti kapulat.

Otettiin keskimmäinen kapula mukaan treeneihin ja sain ohjeeksi ottaa Maurin kanssa katsekontaktin heti, kun avustaja lähti viemään vääriä kapuloita. Haettavan kapulan kohdalla se sai katsoa kapulan viennin. Ensimmäisellä kerralla sinkosi Mauri todella nopeasti keskimmäistä kohti ja sanoin seis. Siitä lensi sitten pallo palkaksi, kun Mauri oli kuunnellut pysäytyskäskyn eikä hakenut kapulaa suihinsa. Tein toisella kertaa niin, että astuin pari askelta oikean kapulan suuntaan ja lähetin sieltä. Mauri toi hyvin ja tehtiin sekä vasemman että oikean tuomista molempia. Ohjattua noutoa onkin kiva lähteä harjoittelemaan uutena liikkeenä.
Lauantaina oli myös yhteistreeniä ja tehtiin paljon häiriötä sekä kehääntuloja. Kehääntulot olivat vaikeita Maurille ja sillä meinasi aina seuraamisen alussa tippua kontakti. Lopulta saatiin kumminkin onnistunut suoritus aikaan. Lisäksi Mauri pääsi seuraamaan ihanien värikkäiden leluhäiriöiden keskelle, pallot lentelivät ja lelut vinkuivat. Meillä oli myös paikallamakuu häirittynä ja hienosti pysyi koira niissä. Häiriötreeni on meille tosi hyödyllistä Maurin kanssa, koska se ottaa pienistäkin asioista kipinää. Myös muut koirat ovat suuri häiriö, ja sitä päästiin taas kivasti hyödyntämään leirillä.

Sunnuntaina oli vuorossa ruudun ja tunnarin tekemistä ensimmäisessä treenissä. Halusin tehdä ihan kisamaisen ruudun, joten käväisin "kehän ulkopuolella" virittelemässä Mauria ja mentiin sitten kokeenomaiseen ruutuuliikettä suorittamaan. Ruutu meni todella kivasti, vaikka Mauri hakikin melko oikean laidan siitä ruudusta. Mutta kyllä siitä olisi pisteitä irronnut! Vielä vain vahvistusta, että Mauri hakisi sinne takakeskelle ruutuun. Jatkettiin melko heti tunnarin parissa ja otettiin sekin kokeenomaisesti. Maurilla on ollut nyt tunnistusnoudossa ongelmana se, että se nappaa vääriä suuhun ja sitten vasta nuuskimalla ottaa oikean. Niin kävi myös leirillä, joten päätettiin, että pitää palata tunnarissa taaksepäin. Lisäksi se pitokuuri olisi kyllä hyvä, kun Mauri meinaa pureskella sitä kapulaa niin kauheasti. Katsotaan missä vaiheessa ehitään, mutta tunnaria olisi hyvä nyt tehdä päivittäin piilottelemalla omaa.
Ensimmäisten treenien jälkeen oli luento tokon uusista säännöistä, jotka siis tulevat voimaan kesän lopussa nyt 2015. Luento todella tuli tarpeeseen, koska itse olen ollut vähän pihalla näistä uusista kuvioista. Käytiin jokainen luokka läpi ja nähtiin myös videot joistain uudenlaisista liikkeistä. Kyllä se EVL:n merkkihyppynouto on melkoisen vauhdikas liike! Katsotaan sitten kun joskus ollaan siellä erikoisvoittajaluokassa tuon Maurizion kanssa. Kirjoitin itsellenikin niitä ylös paperille, jotta nyt suurimman osan liikejärjestyksistä muistaisin tulevaisuutta varten, vaikka kyllähän ne sitten netistäkin löytyy. Odotan kyllä kauhulla niitä seuraamisperuutuksia.

Sitten olikin tokoleirin viimeinen treeni jossa tein zetaa ja kaukoja. Zeta on tosiaan evl:n liike, jota päätin harjoitella. Mutta ei päästykään ihan heti tekemään tuota liikettä, koska Mauri oli jo väsynyt viikonlopusta eikä sitä motivaatiota meinannut riittää. Kun päästiin sitten tekemään, saatiin kaksi ekaa liikettä hyvin, mutta se liikkeestä istuminen oli kompastuskivi. Se on vaan vaikea, ja Mauri jäi seisomaan. Harjoiteltiin sitten vielä liikkeestä istumista erikseen jonka jälkeen vielä viimeiset minuutit käytettiin kaukoja hinkkaamalla. Näytin vähän, millä mallilla meidän kauko-ohjaukset olivat ja sitten sain palautteen. Mauri nostaa itsensä maasta seisomaan todella pitkäksi ja vielä pitää harjoitella niitä seiso- maahan ja seiso- istu siirtymisiä.Sellainen treenintäytteinen viikonloppu oli meillä. Vitsi noi on vaan hyödyllisiä! Olen tottunut treenaamaan ympäri vuoden aina ulkona säässä kuin säässä ja kovissakin pakkasissa, niin on se mukava mennä noilla märillä keleillä sisähalliin treenaamaan koko viikonlopuksi. Viikonlopuista saa aina paljon irti ja uudenlaisia vinkkejä ongelmiin ja muihin. On taas vähän aikaa treenattavaa leirin jälkeen! Ja niin kuin jo sanoin, on tuo koirien tuottama häiriö meille todella tärkeä treeninaihe. Joten, kerrassaan loistava keväinen viikonloppu taas kerran :).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti