torstai 30. huhtikuuta 2015

Tehokasta agilitytreenausta ja menestystä epiksissä!

Näin keväällä teen nyt loppurutistusta peruskoulun viimeisen vuoden osalta, jonka jälkeen sitten pääsee kesälomalle. Tuntuu, että jokainen teksti meinaa alkaa lauseella "Maurin kanssa olemme treenailleet normaalisti viikko viikolta..." mutta tällä kertaa voin sanoa, että meillä on ollut todella tehokkaita ja haastavia treenejä ja tulostakin on tullut. Tämä postaus keskittyy vaihteeksi agilityyn ja kerronkin miten meidän tämän vuoden ekat epikset sujuivat.

Olemme tutustuneet erilaisiin rataharjoituksiin, joissa on päässyt kyllä juoksemaan oikein reippaasti. Mauri on aina treenien alkaessa niin innoissaan, ettei housuissaan meinaa pysyä. Treenin loppupuolella voi kumminkin havaita väsymyksen merkkejä, kun koiran vauhti ei ole yhtä nopea enää kuin alussa ja kielikin valuu lattiaa kohti. Joko pistämme sen Mauri- sohvaperunan huonon kunnon piikkiin tai sitten olen myös huomannut, että hallissa on melko lämmintä joka saa ohjaajankin uupumaan. Ensi viikolla onneksi starttaa sitten ulkokausi, joten pääsemme juoksemaan raittiissa ilmassa ja pitkiä pyörälenkkejäkin on mukava tehdä tässä kelien lämmitessä.

liian nopea kameralle :D


Viime viikolla meillä oli rata, jossa oli varmasti haastetta jokaiselle. Rataan kuului niin kepit kuin puomikin, mikä oli hyvää harjoitusta. Lisäksi meillä oli pitkästä aikaa pussi harjoituksissa, jonka Mauri kyllä juoksi nopsaan läpi. Huomasin pakkovalssin putken suuhun tuottavan vaikeuksia, vierekkäin oli tosiaan puomi ja putki, jolloin piti itse olla puomin tukkeena pakkovalssin avulla. Mauri pääsi silti muutamaan otteeseen livahtamaan puomille, emme olekaan ottaneet tuollaista pakkovalssia melkein ikinä ennen. Se oli ehdottomasti hyvä juttu päästä harjoittelemaan ja kepeillekkin sai hyvän treenin. Mauri tarvitsee vielä niille lisää varmuutta, koska se saattaa joskus jättää välistä jotain tai ei malta loppuun asti. Kontaktit sen sijaan on mennyt huomattavasti eteenpäin!


huhhuh, minkä hypyn on ottanut!
Meillä oli viime viikonloppuna sitten pitkästä aikaa epäviralliset agilitykilpailut. Tulimme paikalle ajoissa, ja muun menon takia harmittelin että ehtisinkö osallistua ollenkaan kilpailevien luokkaan. Onneksi aikataulut pitivät ja loppujen lopuksi päästiin myös starttaamaan se astetta vaikempi rata. Menin kaksi lähtöä maxi mölleissä ja siellä meillä sujui hyvin. Ekalla radalla Mauri ei kumminkaan ollut aivan fokusoitunut minuun, vaan teki laajan kaarroksen lähtöpaikkaa kohti. Sain sen kumminkin jatkamaan rataa ja päästiin hyvin loppuun.

Radalla oli muutes keinu, mikä oli hyvää harjoitusta. Mauri suoritti sen hyvin ja selvästi muisti hieman jarrutella keinun keskivaiheilla. Mölleissä radalla oli paljon sellaisia kohtia, missä helposti koira saattoi löytää väärän putken pään tai muun esteen. Tärkeää olikin ohjata tarkasti oikealle esteelle. Mauri otti kontaktit sekä Aalle että puomille loistavasti ja olin todella ylpeä siitä! Rata sujui hyvin ja mölleissä yksi kinkkinen kohta ratkaistiin päällejuoksulla jonka jälkeen suoraan takaaleikkaus. Kilpailevien luokassa sitten tulivat ne kepit toiseksi viimeiselle esteelle ja rata vaihtui. Hylättyjä nähtiin todella paljon, kun koirat juurikin menivät väärään putkeen tai esteelle. Meillä kumminkin sujui rata aivan virheettömästi kepeille asti, jossa sitten tuli koiralla ajatusvirhe. Molemmat kaksi starttia päästiin kepeille asti ongelmitta, mikä oli jo sekin mahtavaa. Tässä vaiheessa huomaa, että olen saanut todella hyvää opetusta koiran ohjauksen ja ohjauskuvioiden osalta.

Alla video parin viikon takaa itsenäisestä rataharjoittelusta.
linkki videoon

Epiksistä ei valittevasti saatu videomateriaaliksi muuta kuin yksi epätarkka video. Laitan sen kumminkin tähän, niin näätte hiukan meidän menoamme sieltä kisoista. Yllätyin, kun pääsimme palkintosijoille niin mölleissä kuin myös jopa kisaavien luokassa! Tulimme nollaradalla kakkoseksi Mölleissä ja kilpailevissa pääsimme kolmossijalla kahdella "kieltovirheellä", jotka tulivat kepeille menosta. Mauri sai ison kasan palkintoja ja oli oikein tyytyväinen itseensä. Mahtavat kisat ja superkoira, kyllä nyt tekee mieli mennä kisaamaan ihan niihin virallisiin kisoihin pian.

Linkki videoon1 kommentti: