maanantai 10. maaliskuuta 2014

Maurin valmennusviikonloppu

Meillä oli nyt viikonloppuna Kennelliiton tokonuorten valmennusviikonloppu. Eli tosiaan mentiin siis sinne ja majoituttiin hotelliin huonekaverin kanssa. Odotin innolla jo uusia vinkkejä!

Tulimme koulutustilaan perjantaina ja päivä alkoi ryhmähäiriötreeneillä. Se olikin hyvä aloitus ja Mauri keskittyi heti alusta alkaen todella hyvin! Eipä meillä sinä päivänä enään muuta ollutkaan sitten. Siirryttiin hotellille joka oli eri paikka kun viime kerralla. Tosi kivat lenkkeilymaastot olivat ja ihan ok hotelli.

Jo ensimmäisen päivän jälkeen Mauri oli aivan puhki..
Lauantaina laitettiinkin herätys jo varttia yli seitsemäksi, että ehdittiin tehdä kaikki. Yhteiskuljetus lähti kello 9.00 joten sitä ennen käytettiinkin koirat ulkona, pakattiin treenikamppeet ja käytiin aamupalalla (jossa oli kroisantteja! Nam!)

Meidän osalta lauantain treenit menivät tosi hyvin. Aamun puolella aloitettiin treenit paikallamakuulla, jossa Mauri pysyi loistavasti! Aivan mahtava poika eikä muut koirat kiinnostaneet ollenkaan, hienoa Mauri! Sitten yksilöliikkeistä ensimmäisenä me otettiinkin kapulanouto. Nouto meni oikein hyvin, ainoa mikä Maurilla on jatkossa treenattava, niin pallopalkka noutamisesta voi tulla vaikka seuraavan liikkeen alussa.


Siinä välissä olikin sitten ruoka ja luento. Luento oli aivan mahtava, ja siitä on varmasti jatkossakin paljon hyötyä! Treenit siis jatkuivat tämän jälkeen jolloin mentiinkin sitten toiselle puolelle. Tälläkertaa päätin treenata Maurin kanssa luoksetuloa ja estehyppyä. Saatiinkin paljon luoksetuloon kehittävää palautetta. Maurilla on luoksetulo melko hiipivä, joten harjoiteltiin siis nopeampaa pysähdystä.

Meillä jäi senverran hyvin aikaa, että ehdittiin vielä katsoa vähän Maurin VOI- luokan kaukoja. Koiralla on ainoana haasteena seisomasta maahanmeno ja siinäkin sitten sainkin hyviä vinkkejä Maurille ja todella nopeasti Maurikin ymmärsi kikan.

Meidän lauantain treenit olivatkin ohi ja lähdettiinkin sitten takaisin hotellille jossa seuraavaksi oli yhteislenkin aika. Eli tulikin monta koiraa  yhteiselle lenkille ja Mauri sai juosta vapaana Lyylin kanssa..Eipä siinä enään illalla mitään ihmeellistä, koirat nukkuivatkin seuraavan yön hyvin..Ja viimeinen päivä olikin sitten jo aivan pian edessä. Pakattiin siis kaikki tavarat kasaan ja luovutettiin hotelli. Sitten vain mentiinkin jo treenihallille ja aloitettiin päivän treenaus.

Olinkin jo suunnitellut, että tekisimme Maurin kanssa seuraavaksi ruutua ja estehyppyä. Ruudussa saatiinkin tosi hyvä treeni ja kaikki sujui kivasti. Vauhti ruutuun oli päätä huimaava, varsinkin kun lähetettiin koira vähän kauempaa..
Tehtiin ruutua lelupalkalla ja Mauri oli aivan innoissaan siitä. Ainakin vauhtia riitti ja tulikin hauskoja tilannekuvia!Ehdittiin vielä ottaa estehyppykin. Ensin tehtiin AVO- luokan estehyppy joka meni tosi hyvin, hienoa että oli vielä muistissa. Sitten tehtiin hyppynouto joka sekin meni ihan hienosti.Mauri teki todella hyvällä vauhdilla ja mielentilalla. Kapulakin palautui turvallisesti viereen. Harjoiteltiin Maurin kanssa varsinkin vierelletuloa takaa kiertämällä, sillä sillä on ollut taipumusta törmätä viereentulossa. Sekin meni kivasti, kun Mauri alkaa jo osaamaan sen.


Taas oli pieni lounastauko ja siinä välissä ehti käyttää koirankin kivasti ulkona. Meillä oli tarkoitus tehdä seuraavaksi tunnaria, mutta päädyttiinkin sitten tekemään vähän seuraamista. Se osoittautuikin positiiviseksi yllätykseksi. Maurin seuraaminen oli todella hyvää ja tiivistä.Sitten ehdittiin myös tekemään treenien viimeinen liike, eli ohjattu nouto. Lähdettiin harjoittelemaan sitä niin, että vietiin oikealle tai vasemmalle lelu. Sitten vietiin Mauri merkille jonka jälkeen lähetettiin se lelulle. Supermaurilla riitti kyllä energiaa ja vauhtia.
Viimeksi vielä saatiin pari vinkkiä miten alkaa opettamaan merkkiä. Tehtiin näyttöä ja laitettiin sinne lelua. Mauri oivalsi aika hyvin!
Viikonloppu alkoi olla lopuillaan ja enää olikin yhteenvedon aika. Mielestäni taas kerran todella hyödyllistä oli ja saatiin ihanan paljon vinkkejä. Monet kehuivat, että Mauri on kehittynyt aivan hurjan paljon ja kyllä itsekin huomasin että tosi kivan tuntuinen koira oli koko viikonlopun ajan. Se jaksoi keskittyä paremmin ja teki yhdessä minun kanssa hienosti. Varmaan se ikäkin alkaa jo auttamaan kakaraiästä poispäin.

T: Josku & Mauri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti