lauantai 17. elokuuta 2013

Maurizio kevättunnelmissa


No niin. Taas ollaan päästy eteenpäin vähän joka lajissa, kun tuota edellistä päivitystä nyt katselee. Uudenmaan noutajien taipparikurssi oli oikein mukavaa häiriötreeniä Maurille. Saimme muutamia hyödyllisiä vinkkejä esimerkiksi pillitykseen. Olin automaattisesti pillittänyt Maurin luokse aina, kun oli saanut riistan suuhun enkä ollut ajatellutkaan, että pilitystäkin voisi vähentää ja käyttää ainostaan silloin, kun koiraa pitää ohjata oikeaan suuntaan takaisin (=jos koira eksyy reitiltä tai ei löydä oikeaa suuntaa).  Nou:n suhteen olemme edistyneet myös jo aika kivasti siten, että Mauri nostaa nyt riistaa hyvin. Palautuksia olemme hioneet seuruuttamalla sekä damilla että variksella ja sekin on nyt tuottanut selvästi tulosta. Varikset tulevat enimmäkseen käteen. Suoritus saattaa vielä jonkin verran vaihdella ja meinataankin panostaa vielä varmuuteen nostoissa, palautuksissa sekä hakuintoon. Taipparit kolkuttaa ovella ja onneksi olemme saaneet viikottaista treeniseuraa muista sisaruksista. Friidu ja Chili ovat olleet mukana ja on ollut hienoa nähdä, kuinka kaikki koirat edistyvät askel askeleelta. Jokaisella on omanlaisensa haasteet ja mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Tässäkin asiassa huomaa niin hyvin, kuinka yksilöllisiä saman rodun sisällä koirat ovat. Maurista on kehittymässä oikein kiva noutokoira!Mauri pupuilee. Kuva Riitta Jalonen.
Tokon osalta saimme hieman keväällä takapakkia, kun Mauri, joka koskaan aikaisemmin ei ole lähtenyt kisoissa paikallamakuusta kiinnostuikin vieruskavereista aivan eri lailla. Yksissä kisoissa, joihin olimme jo kerenneet ilmoittautua päätimme, että emme ota riskiä ja jätimme paikallamakuun kokonaan väliin. Hyvinhän ne kisat muuten menivät ja melko korkeitakin pisteitä sai kaikista muista sitten (kts. tulokset). On se vain taitava! Taitoi pojalla olla kevättä rinnassa, kun selvästikin sillä oli ihan muut mielessä! Keväällä kävimme toko-kurssin, josta saimme paljon uusia ja hyviä vinkkejä ja häiriöseuraa paikalla makuuseen :-). Pidimme kesän kisoista taukoa ja harjoittelimme paikallamakuuta muiden vieraiden koirien kanssa siten, että Mauri sai olla liinaan sidottuna. Tällä hetkellä näyttäisi, että paikallamakuuongelma on väistymässä ja alamme kisata jälleen. Jee!

Toko-kisat 26.5.2013 Tuusula. Kuvat Outi Uusitalo:

  Agility 
Agilityssäkin on tullut talven aikana kehitystä. Tällä hetkellä harjoittelemme Maurin kanssa kontakteja, rengasta ja keppejä. Mauri on kyllä todella taitava agilitykoira. Se on myös hurjan nopea ja tykkää selvästi, kun saa viilettää agilityradalla. Nyt alkusyksystä menemme valmennusryhmään ja alamme harjoitella lisää.


Kesällä huilattiin harrastuksista enimmäkseen paitsi noudon osalta, koska maastot olivat niin suotuisat. Kesällä Mauri sai kokeilla kaislikkonoutoa ensimmäistä kertaa saaressa lomalla ollessamme. Hienosti poika ui kaislikkoon ja nouti dameja minulle! Kerran matkan varrelle eksyi vene, mutta sehän ei menoa haitannut. Siitä vain ensin hyppy veneeseen ja laitojen kautta hyppy pois ja palautus mamille. Dami pysyi onneksi matkassa koko ajan. Jatkoimme samoja harjoituksia toisessa kesäpaikassa järvivedessä ja selvästi Mauri nautti tästä lajista. Hakuruutua tein dameilla erilaisiin maastoihin. Mauri on saanut kesällä myös tehdä merimatkoja. Enimmäkseen se nukkuu moottorin hurinassa ja on iloinen, kun pääsee satamassa tutkimaan uusia paikkoja. Pienemmällä moottoriveneellä, kun mentiin, se selvästikin nautti meri-ilmasta. Tässä siitäkin yksi kuva.


Mauri palaamassa kaislikosta veneen kautta.Photo: Mauri merellä.
Mauri nauttii meri-ilmasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti