lauantai 2. maaliskuuta 2013

Mauri syys- ja talvipuuhissa

Niin on aika taas vierähtänyt ja touhua on ollut sen verran paljon, että emme ole juurikaan blogia päivitelleet. Tässä tulee siis tiivistelmä Maurin syksystä ja vähän talvestakin.

Syksy meni lehtikasoissa kierien ja taisimmepa tehdä noutoharjoituksiakin syksyisessä luonnossa. Noudossa tuli hieman takapakkia, kun parina kertana erehdyimme menemään suoraan vieraaseen metsään, vierailla riistoilla ja vieläpä yleisöäkin oli hieman tavallista enemmän. Siispä noudettavat varikset jäivät metsään ja päätimme kasvattajan kanssa aloittaa Maurin kohdalla pala palalta harjoittelun, jotta tietäisimme mistä johtuu se, että Mauri löytää kyllä varikset, mutta ei niitä nosta, vaikka aikaisemmin varikset on hakenut metsästä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että aloitimme tutun variksen ja yhden sellaisen kanssa lyhyillä palautuksilla (lyhyt matka, jossa varis asetetaan koiran ja ohjaajan väliin) ja vieläpä tutussa metsässä ja vähällä yleisöllä. Sitten hieman pidemmän matkan hakuruutua tutussa metsässä. Sitten veimme vieraan variksen tuttuun metsään. Tässä kohtaa huomasimme, että syy todennäköisesti johtui vieraasta variksesta, jota muut koirat olivat hieman maistaneet. Kun teimme muutaman toiston, niin nostihan se Mauri sen vieraankin variksen ja vielä palautti nätisti! Jatkoin harjoituksia erilaisilla variksilla, mutta siten, että laitoin metsään aina yhden variksen kerrallaan. Nyt olemme päässeet jo siihen vaiheeseen, että meillä on vieraat "hajustetut" varikset vieraassa metsässä ja vieläpä suuremmalla yleisömäärällä. Eteenpäin ollaan menossa tässäkin asiassa kovaa vauhtia! Vinkkinä muillekin, että variksia kannattaa vaihdella ja lainata välillä kaverilta, ettei taippareissa tule sitten yllätyksiä, kun koetilanteessa ei sitten otakaan, kun ei olekaan ne ihanat tutut kotiriistat! Ilmoittauduimme Uudenmaan Noutajien Taipumuskoekurssille, miltä odotammekin saavamme paljon uusia vinkkejä ja ennen kaikkea pääsemme harjoittelemaan vieraiden korien ja todella vieraiden riistojen kanssa!


Lehdet ovat kyllä kivoja!


Mauri aloitti syksyllä uuden harrastuksen, nimittäin agilityn, josta on tullut yksi lempiharrastuksista. Olemme harjoitelleet puolivalsseja, valsseja, sylikäännöksiä ja eri suuntiin ohjauksia. Uskomatonta, miten paljon kikkoja sisältyy agilityyn ja kuinka paljon siinä voikaan koko ajan kehittyä! Puhumattakaan siitä, miten paljon koira nauttii, kun pääsee radalle. Häntä heiluu iloisesti ja ihan kuin se nauraisi, kun tulee radalta pois. Nyt olemme päässeet jo vaiheeseen, jossa harjoittelemme puomia, keinua ja kontakteja. Maurilla riittää innokkuutta oppia keinua eikä se aristele sitä!



Tokossa pääsimme TK1:n jälkeen aloittamaan Avo-harjoittelun. Jee! Toki harjoittelimme jo joitakin Avo-liikkeitä Alo-kauden kanssa päällekkäin, jotta koiralla säilyisi mielenkiinto ja se saisi sopivasti vaihtelua tokoiluun. Mauri on niin oppivainen poika, että nyt jo alkaa olla lähes kaikki liikkeet valmiita. Pientä viilausta vielä ja siitä sitten keväällä kisoihin. Palkkauksen osalta totesimme, että narupallo on niin superkiva (kivempi kuin se kapula), että toimii loistavasti kapulan palautuspalkkana. Seuraavaksi siirrymme namitukseen ja siitä sitten pikku hiljaa harjoittelemaan liikkeestä toiseen siirtymistä. Pysäytyksissä Mauri pyrki aluksi himmailemaan, mutta tähän saimmekin hyvän vinkin kasvattajalta, että kannattaa ottaa välillä läpijuoksuja, niin koira ei ala ennakoimaan. Maurin kanssa meidät valittiin Kennelliiton nuorten tokovalmennusryhmään, mistä olemme todella iloisia. Nyt saa tutustua uusiin koirafaneihin ja pääsee kehittämään omaa toko-osaamista.

Mauri on päässyt viime aikoina myös nomeilemaan. Ollaan keskitytty lähihakuun, linjauksiin ja jonkun verran myös markkeerauksiin. Maurilla on runsaasti vauhtia mukana palautuksissa ja linjauksissa tuntuu siltä, että ollaan taas päästy harppaus eteenpäin sekä riistassa että dameissa.

Mauri on nauttinut suunnattomasti runsaan lumisesta talvesta nietoksissa kierien ja meren jäällä vapaudesta juosta vapaana. Myös sisarusten 2-vuotisjuhlat kasvattaja Hanna-Marin järjestämänä oli kiva kokemus meille kaikille. Sisarukset saivat telmiä keskenään ja keskityimme talviseen treenailuun rauhallisessa maalaisympäristössä.





Täältä tullaan!


Onpas kirkasta..
Mauri 2.v



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti